Live audiodescriptie bij circustheaterspektakel van Wintercircus Arlette Hanson

  • 21 oktober 2016

Het Wintercircus komt met de voorstelling “Koud Kunstje!” op 7 januari 2017 naar Arnhem en jij kunt erbij zijn! De Gelderse Blinden Stichting sponsort het Wintercircus van harte én geeft 100 x 2 kaartjes weg aan leden van de Oogvereniging.

 

Zin in spektakel?

Jongleerkegels vliegen in het rond. Bij de trapeze acrobaten zit je op het puntje van je stoel. Koelkasten komen tot leven. Clowns zetten de boel op stelten. En de dieren zijn vertederend (ezels, geiten, schapen, eenden, honden). De voorstelling Koud Kunstje! is een ijskoud maar hartverwarmend circustheaterspektakel voor jong en oud. Met live muziek.

 

Voor aanvang is er een Voelplein met maquettes van het decor, attributen uit de voorstelling en de kostuums. Artiesten van het Wintercircus leggen alles uit. Tijdens de voorstelling is live audiodescriptie met twee verslaggevers. Hiervoor zijn speciale draadloze koptelefoons aanwezig.

 

Voorstelling van Wintercircus Arlette Hanson met live audiodescriptie is op 7 januari 2017 om 13:00 uur in het Stadstheater Arnhem.

 

  • Het voelplein begint 1 uur voor de voorstelling.
  • De voorstelling duurt ca 2 1/2 uur en heeft een pauze.
  • Geleidehonden zijn van harte welkom.

 

Meer informatie kun je vinden op:

 

Mijn ervaring van de voorstelling “Komt het zien”

Vorig jaar is er ook een voorstelling van het Wintercircus geweest met live audiodescriptie. Hieronder de ervaring van Saskia Tieben, een van de leden van de Oogvereniging Arnhem/Nijmegen.
Bij het Wintercircus “Komt het zien” word je letterlijk met open armen ontvangen.

 

Doordat er vooraf de gelegenheid was om alle attributen te betasten en via een maquette de opbouw van het podium te voelen, had ik vooraf al een beeld van het verhaal. Het verhaal werd door twee hele enthousiaste vertellers weergegeven, zo gedetailleerd, dat ik volledig in het verhaal werd meegenomen. Na afloop was er de gelegenheid om alle acrobaten te ontmoeten. Echt een fantastische ervaring.

 

 

Maak kans op gratis kaarten

De Gelderse Blinden Stichting heeft 100 x 2 kaarten ter beschikking gesteld, dit betekent dat iedereen met een visuele beperking 2 gratis kaartjes krijgt, totaal 100 personen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Normaal kost een kaartje €19,50.

 

U kunt zich per mail opgeven voor 10 december: arnhemnijmegen@oogvereniging.nl. Na 10 december krijgt u een bevestiging of u een van die honderd personen bent. Gaat u met uw gezin, dan krijgt u twee gratis kaartjes, de rest moet u zelf online bestellen bij het Stadstheater in Arnhem.

 

 

Met vriendelijke groet,

Francien van Doornmalen
Secretaris Oogvereniging Arnhem/Nijmegen