Zaterdag 6 juli ZIE jij wat in muZIEk?

  • 19 mei 2019

Ben je visueel beperkt? En heb je nog niet gereserveerd? Meld je aan op gelderland@oogvereniging.nl. Voor slechts €10,00 (voor jou en je begeleider samen) krijg je een gezellige middag (12:00-17:00 uur) in het Openluchtmuseum Arnhem.

 

Dus: ZIE jij wat in muZIEk? 

Wij wel. Matijs en Jorien en het Twents Jeugd Symfonie Orkest ook. Samen zingen vinden ze leuk en meerstemmig nog leuker! Daarom nodigen zij je uit om 12.30 uur op het voorplein mee te komen zingen. Bladmuziek is niet nodig, je krijgt tips om de muziek te onthouden, dus… zing mee met “Zing je Canon”. Lees verder om het gehele programma te zien.

Uitnodiging ZIE jij wat in muZIEk op 6 juli

 

Programma

Tijdstip Onderdeel
V.a. 12:00 uur Welkom in het Nederlands Openlucht Museum.
12:00 – 13:00 uur Zing je Canon Muziekworkshop op het voorplein onder leiding van Matijs de Roo en Jorien Habing.
Of volg de Gruwelijk Lekker-route door het museum en prikkel je zintuigen.
V.a. 14:00 uur Luister & Geniet!
Drie optredens van het Twents Jeugd Symfonie Orkest in de Midlum boerderij van elk 25 minuten. Zie ze dankzij je oren, zoals Marel Zwierink uitlegt. Zij is blind en violiste in dit orkest. Voor meer informatie ga naar: dankzij mijn oren kan ik zien en/of Twents Jeugd Symfonie Orkest.
15:45 uur Sluit je aan bij de spetterende muziekfinale van het orkest!
16:00 uur Meet & Greet het orkest
De Gelderse Blinden Stichting biedt een hapje en drankje aan terwijl je kennismaakt en napraat met het orkest.
17:00 uur Einde programma.

 

En wat denk je van het Twents Jeugd Symfonie Orkest?

De musici spelen met plezier, licht klassiek, filmmuziek en een Blues Medley! Marel, die al haar hele leven blind is, zegt over spelen in een orkest: “Samenspelen is het mooiste wat er is. Een orkest is niet voor me weggelegd, dacht ik altijd. De partijen zijn soms heel ingewikkeld en daardoor lastig te onthouden. Maar het lukt nu toch vrij aardig.’’

 

In het ruim 50 man sterke orkest valt ze nauwelijks op, behalve dan door het feit dat ze geen bladmuziek voor haar neus heeft staan. Dirigent Carl Wittrock zorgde ervoor dat ze de stap kon maken. Speciale communicatie met hem is er de mede de reden van dat ze inmiddels zonder al te veel problemen haar rol bij de eerste violen vervult.

 

Ben jij visueel beperkt?

Wacht niet langer en meld je aan op gelderland@oogvereniging.nl en kom zaterdag 6 juli a.s. van 12.00 tot 17.00 uur naar een middag vol muziek in het Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem. Na je aanmelding ontvang je van de Oogvereniging een betalingsverzoek. Na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je van de Oogvereniging een bevestiging, tevens entreebewijs voor jou en je begeleider. Voorkom een teleurstelling en meld je snel aan als je blind of slechtziend bent. (Je hoeft geen lid te zijn van de Oogvereniging.)

 

Wij zien je graag op 6 juli a.s. in het Openluchtmuseum Arnhem, waar je ook je andere zintuigen kunt prikkelen.

 

P.S. volg de website(s) voor nieuwtjes: